Hanneke Muijs-Hoksbergen

Ik maak sterk dynamische abstracte werken.  Herkenbaar in mijn werk is het spel met de restruimtes en het gebruik van zwierige lijnen. Door gebruik te maken van allerlei attributen die fungeren als kwast geeft dat sterke beelden. De materialen die ik gebruik zijn acryl, verschillende soorten inkten en paraffine. Ik werk op canvas en papier en maak ik werken op Perspex en Aluminium.
Mijn inspiratie haal ik uit mijn leven als vrouw, ervaringen, levenslessen,en ontwikkelingen in mijn leven probeer ik om te zetten in positieve energie. Mijn werken laten een weerspiegeling zien van mijzelf. Doormiddel van o.a. symbolen worden de gebeurtenissen in mijn leven en in de wereld om mij heen omgezet in abstracte beelden. De tien jaar buitenland ervaring in diverse landen speelt ook een grote rol in mijn werken.  Ik heb met veel plezier in Gabon (Afrika) en Oman ( Midden-Oosten) kennis  mogen maken met andere culturen en gewoontes en dat was voor mij een bron van inspiratie.  Ik heb Art- les mogen geven aan verschillende leeftijdsgroepen en geëxposeerd in verschillende landen als Afrika,  Muscat en Dubai.
Mijn voorbeeld  kunstenares is Fabienne Verdier. Haar werken inspireren mij enorm. Hoe ze op een bijna meditatieve manier schildert wat zij ervaart en dat spontaan op het doek weergeeft. Ze grijpt het moment! Zij schilderd met gigantische kwasten. Vooral haar werkwijze en haar manier om vanuit haar innerlijk de zoektocht aan te gaan en haar levenservaringen weer te geven in haar werken. Elke levensfase geeft inspiratie.  Door ontwikkelingen in mijn leven om te zetten in positieve energie, en af te beelden in mijn werk, kan men zien hoe ik in het leven sta.

English - My works are mainly dynamic abstract art pieces. Which showcase a multitude of fluent line and vibrant colors in combination with black and white. Apparent in her artwork is the unique method of using  a different arrange of attributes, acting as brush, giving expressive yet detailed and subtle art.  The materials used are mainly acrylics, different types of inks accompanied with  paraffin wax. 
My inspiration comes from my femininity, experiences and life lessons. These developments in my life are turned into positive energy. That energy contributes and reflect in my abstract art. My works are inspired to show a reflection of myself. This accompanied with the experience of ten years abroad in a multitude of countries, with among them Africa and the Middle east, forming their customs and culture into a source of inspiration.

Contact